19 april 2012

Een concert van blazers

De "koper sektie" van het Rotterdams Philharmonisch
Mijn goede vriend Jaap B. had ons uitgenodigd tot het bijwonen van een concert dat hij had georganiseerd. Het vond plaats in de oud katholieke kerk op het Bagijnehof in Delft. Een dergelijk concert had hij drie jaar eerder ook doen plaatsvinden vanwege zijn 65e verjaardag. En nu was het naar zijn zeggen zonder reden. Dat was voor zijn assistente echter geen reden om hem niet toe te spreken vanwege zijn 40-jarig huisartsenschap. In 1972 was hij als beginnend huisarts neergestreken in Delft. Jaap ontkende heftig dat dit jubileum de reden zou zijn; hij wilde gewoon met de hem dierbaren deze heerlijke muziek genieten.
Het concert was, net als drie jaar geleden heel bijzonder. De volle klanken van het blazers ensemble, de kopersectie van het Rotterdams philharmonisch orkest zijn heerlijk om te beluisteren. Bij binnenkomst de direct herkenbare tonen van de Orfeo van Monteverdi. Later een potpourri van opera en pop muziek, in combinatie gepresenteerd als popera. Leuk hoor en na afloop gezamenlijk een glas heffen.
Het leukste vond ik wel de uitvoering van de aria uit Mozarts opera "Die Zauberflöte", de koningin van de nacht, maar dan voor tuba. Die heb ik geregistreerd en kunt u hier beluisteren.

Geen opmerkingen: