20 juni 2012

Circus Renz in Bilthoven

Op het grasveld voor het gemeentehuis is deze week circus Renz neergestreken; een hele gebeurtenis voor ons toch wat saaie dorp. Tijgers bij het fietspad, enorme trucks met oplegger en natuurlijk een echte circustent.
Kent u misschien die Walt Disney tekenfilm over dat olifantje met die grote oren: Dombo. Dat was wat in de peuter- en kleutertijd van onze kinderen. De eerste keer dat onze oudste die film bekeek ben ik naast haar blijven zitten; groot verdriet toen Dombo's moeder "dol" werd en werd afgevoerd. Ik zou die prachtige tekenfilm nog wel eens willen zien. Dat stoomtreintje dat met de grootste moeite de berg op reed onder het zuchten van: "ik wist 't wel. ik wist 't wel" en dan weer in volle vaart naar beneden. Die kraaien, noem maar op, een meesterlijk stuk werk uit 1941 en zonder computers in elkaar gezet.
De enorme wiggen waarmee de tent wordt vast gezet
Een mooie en onvergetelijke scène was het opzetten van de tent in een regenbui (minuut 13 in het filmpje). Met veel geweld van reusachtige hamers en onder gezang dreven de olifanten de wiggen in de grond. Ik had met Joke afgesproken dat wij dat ook zouden doen, en ja hoor, er kwam op zeker moment een regenbui en toen hebben we onder gezamenlijk gezang onze oude tent op gezet. Misschien was ik wel een idiote vader, maar ik kan daar nog met veel plezier aan terug denken. Dat schoot door mij heen toen ik die grote tent van Circus Renz zag.





Geen opmerkingen: