27 juni 2012

Marcel Boekhoorn en "De Pers".




Marcel Boekhoorn
Vanavond krijg ik bezoek; Jan en Tineke M. komen bridgen; hoog tijd om m'n huis grondig te kuisen. En zo kwam ik op de "salontafel" (zo noemde m'n moeder zo'n maffe zithoektafel waar je je voeten zo lekker op kunt leggen als je zit te lezen) het laatste exemplaar van "De Pers" tegen; het ligt er al maanden en ik moet het nodig weggooien of opruimen.
Het is alweer vijf jaar geleden dat een nieuw gratis uitgegeven dagblad zou verschijnen; een kwaliteitskrant. Marcel Boekhoorn, een mij tot voor een half uur geleden onbekende naam, was de idealist/financier van dit initiatief. Ik heb het blad, het eerder genoemde "De Pers" altijd met veel plezier gelezen, maar helaas is het verdwenen. Niet vanwege de kwaliteit, want die was vele malen beter dan die van de twee resterende blaadjes die werkelijk tot op heden de moeite van het openslaan niet waard zijn. Ik neem overigens 'smorgens, wanneer ik alle vroegte de trein neem (voor half zeven vanwege het DalVrij abonnement) wel altijd een exemplaar van "De Spits" mee omdat ik degene die zich dagelijks, weer of geen weer, de moeite neemt om die dingen te overhandigen, die paar centen gun. Maar ik heb het al voordat ik Den Dolder heb bereikt helemaal gezien. Alleen maar opgeklopte flauwekul.
Nee, dan de Pers, geestige rubrieken als "de Speld" en een heel behoorlijke nieuwsgaring en commentaren om de columns niet te vergeten.
PS Bij het googelen van Marcel Boekhoorn zie ik dat mijn onbekendheid met zijn naam meer over mij zegt dan over Marcel. Hij is een visionair/miljardair. Wat zou ik graag zien dat zo iemand zich ook tegen de waterstof technologie aan zou gaan bemoeien, maar misschien gebeurt dat wel op de campus van Eindhoven die hij voor 450 miljoen van Philips heeft overgenomen!
Ik zit nu al te dagdromen hoe zo iemand een tiental miljoenen vrij maakt alleen al om te onderzoeken hoe je met behulp van archaebacteria suikers en waterstof kunt omzetten in brandstof voor klassieke verbrandingsmotoren. Suikers zou je theoretisch met waterstof moeten kunnen reduceren tot hexaan. Archaebacteria lijken mij de kandidaten om dat voor elkaar te krijgen. Bij een kortstondig literatuur onderzoek daarnaar heb ik overigens geen kandidaat bacterie daarvoor gevonden. Maar goed, ik dagdroom even.

2 opmerkingen:

Torketyl zei

Wat een gezellige lach heeft die Marcel. Daar heeft ie ook alle reden toe, begrijp ik uit jouw blog

11Science zei

Misschien slaat het ook wel op het volgende dat ik in zijn Wiki pagina vond: Een van Boekhoorns eerste vennootschappen heette Bowolar, wat naar verluidt stond voor Boekhoorn wordt lachend rijk.
Zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Marcel_Boekhoorn