10 juli 2012

Hutje van de dronken muis

Hier onder dit bankje stond een bierblikje
te bewegen. Er zat een dronken muis in?!
Het is zeker tien jaar geleden dat ik hier in dit hutje bij Monschau met Dick wat zat te zitten. Misschien schuilden we, misschien gingen we wat eten, in ieder geval zaten we hier rustig. Er stond nogal wat rotzooi van feestvierders; zakken van chips en dergelijke, lege flessen en blikjes, sigarettenpeuken en wat er nog meer aan onsmakelijks bij festiviteiten naar binnen wordt geschoven.
Plotseling zag ik één van de blikjes bewegen en ik moest erg lachen; het deed me in eerste instantie aan een tekenfilm denken waarin van die idiote dingen gebeuren. Maar direct realiseerde ik me dat er een beest in het blikje moest zitten. En ja hoor, ik duwde het blikje voorzichtig om met m'n voet (held!) en daar kwam een muis uit het drinkgaatje gewaggeld. Haren opgezet; hij was zo dronken als een muis maar kan zijn. Langzaam drentelde hij de open lucht in, ons lachend achter latend.
Sinds die tijd heet deze schuilplek "het hutje van de dronken muis".

1 opmerking:

Richard Moretsoo zei

Het was echt Eifelwetter, koud en nat, en we stopten daar om even een bui over te laten trekken en een kopje koffie te zetten met een lekker broodje die we net daarvoor in Monschau hadden gescoord. Ja, we sjouwden in die tijd nog een brander en pannetje mee, ook fijn voor thee, een kopje bouillon of het opwarmen van een blik linzensoep.
Ik kan me de muis nog levendig herinneren. Man, wat was dat een drunkie zoals-ie uit dat bierblik tevoorschijn kwam waggelen.