25 september 2012

Nog meer vrijwilligerswerk

Nog niet zo gek lang geleden kwam Roos in aanraking met vrijwilligerswerk bij de biologische moestuin van Eijkensteijn, bij Maartensdijk. De afgelopen zomer heeft ze daar af en toe in de tuin gewerkt.
De laatste weken ben ik ontzettend aan het twijfelen wat ik nou zal gaan doen v.w.b. lichaamsbeweging met name waar het de armspieren betreft. Aarzelend dacht ik aan een fitnesscentrum; maar dat is echt helemaal niks voor mij. Misschien van de winter weer eens vragen of ik bij boer Dirk weer in de stal kan helpen. Maar toen bedacht ik mij dat ik het werken in een moestuin eigenlijk het leukste vind. En zo gezegd zo gedaan. Ik ben met Roos meegegaan vorige week donderdag en we zijn lekker aan de gang gegaan.
Daar waar ik dacht dat ze het misschien vervelend zou vinden als ik mee zou gaan naar iets dat echt "haar ding" was. In tegendeel, we vonden het allebei juist heel gezellig. Eerst samen een "bed" vrij maken van onkruid. En vervolgens Roos aan het oogsten van pastinaak en ik een bed in de kas schoonmaken. Daarna hebben we nog samen aan een aardbeienbed staan werken. De volgende dag, vrijdag ben ik een paar uur alleen naar de tuin geweest en heb ik verder gewerkt aan het aardbeienbed. Na ruim twee uur was ik behoorlijk moe; onbekende beweging en houding. De volgende dag met Ab en Dick aan het spitten en sjouwen door de heide. Het gevolg was dat ik zondag wel zo'n verschrikkelijke spierpijn had. Maar die was vandaag weer helemaal over. En nu heb ik vandaag weer heerlijk aan het aardbeienbed staan werken. Intussen kennis gemaakt met een aantal vrijwilligers. Leuke jonge mensen die ook ontzettend gericht zijn op het zelf bezig zijn met voedsel en bij voorkeur lokaal hun voedsel betrekken. Ik heb hen dan ook snel op de zuivelboerderij Boom en Bosch attent gemaakt.

Geen opmerkingen: