25 oktober 2012

Hotel Venecia

Hotel Venecia in verval
Wij komen graag in het Parco de Aracena, een natuurpark ten westen van Sevilla, tegen de Portugese grens. De eerste keer dat we in Galaroza kwamen, één van de wat grotere plaatsen in het park, hebben we overnacht in Hotel Venecia. In het enige wandelboekje dat we konden vinden over dit gebied stond dat er een wandelpad begon naast Hotel Venecia. Ik geloof zelfs dat we toen op de bonnefooi naar Galaroza zijn gegaan; het tel.nr. van het hotel was niet te vinden dus konden we niet bespreken. In die tijd was de informatie voorziening, zeker van Spanje, van heel wat mindere kwaliteit dan nu met de uitgebreide internet voorzieningen.
Het hotel was niet zo bijzonder; eigenlijk erg eenvoudig maar alles wat we nodig hadden was aanwezig. Maar bovenal was Javier, de hoteleigenaar een bijzonder goede kok. Zijn "conejo con ajil", konijn met knoflook, was een sterrenrestaurant waardig. Ik, hoewel ik kan beter naar waarheid zeggen, Roos, bestelde tot zijn verbazing voor mij telkens porties Jamon; toen al was ik verslingerd aan die originele Jamon Iberico. Jabugo, eigenlijk wel de central Jamon stad van Andalucia ligt middenin het Natuurpark en er lopen overal van die zwarte varkens rond. Ik probeerde of Javier misschien mijn langzaam uitgesproken Frans kon begrijpen. Maar hij was er van overtuigd dat ik geestelijk gestoord was omdat ik geen Spaans sprak. Toen Roos hem vertelde dat ik probeerde om in het Frans en Engels met hem te converseren keek hij wat beschaamd. In die streek spreekt vrijwel geen mens een woord "over de grens". Dat is ook de reden waarom ik uiteindelijk maar Spaans ben gaan leren. En nu kan ik me aardig verstaanbaar maken aldaar.
Helaas is het helemaal mis gegaan met Hotel Venecia; het is helemaal in verval en ingestort tijdens een verbouwing. Javier is ermee gestopt en schijnt nog wat te koken voor het barretje dat onder de zelfde naam naast het voormalig hotel is gevestigd.
Als we nu in Galaroza logeren dan is dat in hotel Toribio; fijn onderkomen in het centrum van Galaroza.

Geen opmerkingen: