02 november 2012

Toch naar de sportschool!

Intake gesprek met Rene, mijn persoonlijke begeleider
Eigenlijk loop ik al een hele tijd om de beslissing heen te draaien: wel naar de fitness of niet. Ik ken mezelf; word ik eenmaal lid dan ga ik er ook regelmatig gebruik van maken dus het moet wel wat voor me zijn. Hugo en Tycho zijn zeer fanatieke fitness sporters geworden. Laatst ben ik met Hugo meegeweest om eens te kijken hoe hij daar bezig is. Op de terugweg sloeg de twijfel opnieuw toe of ik het zelf ook moest gaan doen; ik werk graag met m'n lijf maar dan wel bij voorkeur buiten. Ik heb mij toen als vrijwilliger gemeld bij de tuinderij van Eyckenstein. Maar dat houdt 'swinters ook een beetje op en toch ook wel een heel eind fietsen iedere keer.
Roos is al een paar maanden lid van Sportcity, mij bekend van het zadeldekje dat ik als reclameuiting op mijn fiets vond een poosje geleden. Ook mijn onderbuurman sport daar al een tijd en sprak er positief over en adviseerde met nadruk Sportcity vanwege de kwaliteit. En dan is vandaag de kogel door de kerk; na een eerste administratieve intake begin deze week ben ik nu daadwerkelijk aan de slag gegaan vandaag.
Instructie bij de conditie meting
Eerst maakte ik kennis met Rene, deskundige op het gebied van sportbegeleiding. Hij zal mij begeleiden teneinde de doelstelling van mijn activiteiten te realiseren. Hij begon met een aantal metingen om gewicht en vetpercentage vast te stellen. Vervolgens het vaststellen van wat ik eigenlijk wil en dat is versterking van de spieren van mijn bovenlichaam en bovenal om af te vallen tot een Quetelet index (BMI) van 25. Daartoe moet ik zeker 8 kilo afvallen. Sportcity hanteert het SMART principe. Derhalve moet de doelstelling Realistisch zijn en tijdsgebonden. Om dit te bereiken zal ik ook het beroemde FDH dieet moeten vasthouden. Daar ben ik begin deze week mee begonnen in het kader van de "Thirty Day Trial" zoals ik heb geleerd van Douwe. In zes weken afvallen tot 80 kilogram hebben we uiteindelijk afgesproken en dat lijkt me heel Realistisch. Specifiek, Meetbaar, Realistisch en Tijdsgebonden (de A van de SMART weet ik niet meer, maar het is een veel gehanteerd mechanisme in projectmanagement).
Mijn conditie werd getest. Een hartslagmeter icm een fietsprogramma met toenemende belasting werd ingezet om de conditie gemeten. Die viel Rene uiteindelijk niet tegen.
Zo'n conditietest is stevig aantrappen voor mij
Daarna heb ik meegedaan met de tien minuten buikspieroefeningen die ieder uur kunnen worden beoefend onder leiding van één van de deskundige sportbegeleiders. Vervolgens nog wat apparaten langs gegaan. Roos was er natuurlijk ook (zij heeft de foto's gemaakt) en zei me dat ik rustig één van de begeleiders kon vragen toen ik iets niet wist. Fantastisch hoe ik geholpen werd.
Uiteindelijk was ik behoorlijk moe en voelde dat mijn suikerspiegel wat laag begon te worden; ik werd heel licht duizelig. Maar daar was ook in voorzien; bij de ingang staat een grote bak met pepermuntjes.
En tot slot het grote genoegen van de sauna. En je kunt ook nog zwemmen als je wilt. Kortom een goede beslissing!

Thea schreef: Respect zwager toppie jammer dat je broertje zover weg woont kon hij mooi mee Maaaaar nogmaals respect dikke Kuss

Hugo schreef:  Nou ouwe, ik kom wel een keertje mee sporten, lijkt me lache.


Geen opmerkingen: