12 maart 2013

Een tas van Coolblue

Dit is de eerste Weblog die ik op m'n nieuwe Acer Chromebook heb geschreven. Dat is een wens die ik al heel lang koester: een computer zonder software maar gewoon alles op Internet; in the cloud zoals dat in het jargon wordt genoemd; geen gedonder meer met virussen, automatische updates, geen software  onderhoud meer, direct opstarten. Zo'n computer werd geanonceerd als de Pixel van Google. Dus vroeg ik vriend Dick wat hij daar van vond. Echter, Dick, goed op de hoogte van alle computerontwikkelingen, wist mij te vertellen dat Acer al lang een Chromebook computer op de markt had gezet en nog veel goedkoper ook. En daar heb ik er nu eentje van aangeschaft bij Coolblue, een mij voorheen onbekende firma die Dick me had doorgegeven; en daar heb ik geen spijt van.
Toevallig las ik een interview met de oprichter van Coolblue, de heer Pieter Zwart. Prominent in het interview was zijn service-beleid. En dat heb ik gemerkt. Het eerste exemplaar ontving ik per post; keurig begeleid met mailtjes hoever het bestelproces was gevorderd. Een leuke doos met een paar grappen erin (voorbeeld: deze bodem smaakt wel naar karton! kent u die reclame van Mario nog over die Pizzabodem) en natuurlijk de Chromebook. Die bleek echter een technisch mankement te vertonen. Dus ik de volgende dag met lood in m'n schoenen bellen. Tot m'n verbazing en grote genoegen kreeg ik binnen de kortst mogelijke tijd iemand aan de lijn. Probleem zou worden behandeld. Ik kreeg een mailtje met een suggestie om het probleem op te lossen maar dat werkte niet. Heb ik een mailtje teruggestuurd en toen kreeg ik het devies om de hele zaak terug te sturen of het langs te brengen naar één van de drie zaken van Coolblue. Dat heb ik gedaan; door de kou naar Eindhoven en daar kreeg ik vrijwel direct een nieuw exemplaar, met een prachtige boodschappentas met logo van Coolblue; ben ik net zo'n reclamezuil (har har). Ter plekke getest op mijn verzoek en prima. En nu zit ik dit Bloggie te schrijven. Daar heb ik hem o.a. ook voor aangeschaft want echt nodig had ik hem niet. Kan ik naar ik hoop ook in de trein Bloggies schrijven. In sommige intercities is Wifi aanwezig. 

1 opmerking:

Remy zei

Zo'n Chromebook zit ik ook al een tijdje naar te kijken! Lijkt me hartstikke fijn werken. Ik gebruik aardig wat dingen van Google en het werkt altijd prima. Als de laptop die ik nu heb het begeeft ga ik over!