31 juli 2013

Bosbessen geplukt

De joviale restaurateur van het restaurant
bij station Ommen
Vandaag ben ik naar Ommen geweest om het boek "Brieven aan Olga" van Jan Wolkers op te halen bij boekhandel Boekenlebbert. Lebbert zelf kwam het boek op de fiets bij het station Ommen brengen. We moesten nog even onderhandelen over de prijs. Volgens Lebbert was het slechts 7 euro, maar ik wist zeker dat het voor 11 euro was aangeboden. Hij wilde het afmaken op 10 euro, maar daar ging ik niet mee accoord. Hij bood mij vervolgens een kop koffie aan in het inmiddels bij mij bekende stationsrestaurant. Aldaar staat een bijzonder joviale man die mij al eens zonder morren water heeft gegeven toen ik met lege flesjes van huis was gegaan. De twee kenden elkaar en er ontstond een gezellig onderonsje.
En daarna op weg; over de Archemerberg, de Lemelerberg en door het bosbessengebied. Ik heb, exact drie jaar na zijn overlijden aan Paul Doucet gedacht tijdens het plukken.
Om een Bloggie te kunnen schrijven had ik mijn Groompie meegenomen; daarmee kun je ook off-line teksten schrijven. Maar daar kwam niets van. Het boek van Wolkers intrigeerde mij zodanig dat ik dat liet voorgaan. Telkens als ik een leuk bankje vond dan ging ik verder in het boek; van schrijven kwam niets. Trouwens, ik moest rustig aan doen want ik kon pas na 18.30 uur inchecken. Uiteindelijk kwam ik om 19.00 uur aan op het totaal vernieuwde station van Nijverdal. Toch weer 28 kilometer gedraaid.

Geen opmerkingen: