22 juli 2013

Een stevige wandeling over de Veluwe

Lunch bij de "Zwarte Boer" in Leuvenum
Die stoere Roos wilde wel mee. Als het zo heet is dan vind ik niets zo fijn als door de snoeihitte te wandelen. En dan is de Veluwe natuurlijk uitermate geschikt. Dat werd daarom vanaf Putten, bushalte Mooi Veluwe naar Nunspeet, via Drie, Speuld, Staverden, Leuvenum en dan over het Hulshorster zand. We hadden beiden 1,5 liter water bij ons en ik had een thermosfles met een liter koffie. Om 9.00 uur met de trein naar Putten en dan met de bus. Om 10.00 uur waren we op de startplek bij hotel Mooi Veluwe.
We liepen lekker snel en zo tegen 13.30 uur waren we in Leuvenum, hotel restaurant "De Zwarte Boer". Het was een jaar dicht geweest en nu helemaal verbouwd door de nieuwe eigenaar; dat is de zelfde eigenaar als van het Boshuis in de wereldstad Drie. Het zag er mooi uit. De oude gelagkamer was gelukkig intact gebleven en ook de oude advertentie van Natuurmonumenten met de ekster hing er weer.
We werden verwelkomd met een glaasje koud (leiding)water met een ijsklontje; kom daar ergens anders maar eens om?! We hebben er gezellig gegeten; kop heerlijke kerriesoep en daarna nog een broodje kroket resp. een broodje geitenkaas met honing en walnoten; de dame van de bediening heeft nog een foto van ons gemaakt. Flessen water bijgevuld en daar gingen we weer verder. De puf was er wel een beetje uit; we zaten al op 17 kilometer en we waren nog maar op de helft.
Verder langs de Leuvenumse beek, prachtig gerestaureerd beekdal. Af en toe m'n pet in het water voor de afkoeling en tot slot over het snoeihete Hulshorster zand naar Nunspeet gesjokt. We haalden keurig precies de trein van 18.41 omdat deze 5 minuten was vertraagd.
Ik kon nog boodschappen doen bij AH. Bakje yoghurt met aardbeien was genoeg om de niet aanwezige honger te stillen. Nog even dit Bloggie schrijven en dan heb ik het helemaal gehad voor vandaag. 34 kilometer, nog meer dus dan die keer met Ab. En dat in ongeveer 8.30 uur gelopen inclusief rustpauzes; dat is best snel; 4 kilometer per uur ( en dat voor twee 60-plussers har har).

Geen opmerkingen: