30 augustus 2013

Een complimentje; dat doet een mens goed!

Ondanks de droogte doen deze jonge andijvie- en snijbiet
plantjes het uitstekend!
Eigenlijk had ik vanmorgen nog even het gras in de voortuin willen maaien voordat Theo en zijn vrouw weer thuis zouden komen. Maar Roos wist mij na haar bezoek aan de markt te vertellen dat ze al terug waren; ik had hen nog niet verwacht. Mijn taak zat er op; ik bedoel het beheer over de moestuin tijdens hun vakantie. Gedurende twee maanden heb ik het genoegen mogen smaken om de moestuin te verzorgen. Daar hoorde natuurlijk ook het plezier van het volop eten van alle lekkers dat zo'n moestuin oplevert.
Het was een waar genoegen om dit dankbare werk te mogen doen. Het viel niet altijd mee want het is ontzettend droog geweest gedurende deze zomer. Dan vroeg ik mij wel af of ik nou wel of niet water moest geven; Theo is niet zo scheutig met water geven omdat de planten het via hun (lange) wortels wel zelf moeten kunnen vinden. Dat was bij de meeste planten ook wel het geval; met name de courgettes bleven vrucht dragen ondanks dat ze niet één keer extra water hebben gekregen. Maar de jonge planten en de net uitgezette bonen heb ik wel degelijk regelmatig water gegeven.
Even koken, schilletjes druk je er zo met je duimen vanaf.
In tweeën snijden en bakken in de boter.
Spiegeleitje erover bakken en smullen
Natuurlijk was ik reuze benieuwd wat Theo ervan zou vinden. En dat was niet mis. Hij complimenteerde me uitgebreid en zei dat het vast niet makkelijk was geweest. En je kunt het geloven of niet maar dat compliment deed me ontzettend goed. Zo vaak gebeurt het niet dat je een compliment krijgt; meestal is men aanzienlijk scheutiger met negatief commentaar dat met een compliment. Met enige trots maakte ik een foto van de rijen snijbiet en andijvie die ik heb gezaaid en die het dankzij mijn verzorging uitstekend doen.
Theo gaf me een zak met krielaardappeltjes mee die hij kennelijk voor ons had bedoeld terwijl ik had begrepen dat ze die zelf wilden opeten. Die heb ik me vanavond laten smaken met wat gebakken eieren eroverheen en pronkers. Smaakten voortreffelijk en voorlopig kan ik daarmee vooruit.

Geen opmerkingen: