21 september 2013

Naar Delft en de Industrieele Groote Club

De Oostpoort te Delft
Was ik de nacht van woensdag op donderdag nog te beroerd om uit m'n ogen te kijken vanwege de verkoudheid die mij woensdag had overvallen, daar was ik vrijdag gelukkig alweer in staat om mijn (als pensionado) drukke programma van vrijdag op te pakken. Ik had om 11.00 uur afgesproken met Jan B. een contact van me in de huisartsenwereld uit de tijd dat ik daar werkzaam was geweest als coördinator externe communicatie bij de SSDZ (Stichting Samenwerking Delftse Ziekenhuizen) en later als directeur van de Districts Huisartsen Vereniging (DHV). Jan en ik hadden elkaar zeker 15 jaar niet meer gezien, maar dankzij het onvolprezen internet zaten we bij elkaar in het voormalig postkantoor aan de Hippolytusbuurt, nu omgetoverd tot een ruim en toch gezellig café/restaurant. Terwijl we koffie slurpten lieten wij elkaar deelgenoot worden in wat ons de afgelopen jaren allemaal had gepasseerd. Boeiend, spannend en dan zit je daar nu, beiden opa geworden, eind van de loopbaan; een nieuwe levensfase. Hoe je die dan invult resp. gaat invullen (ik ben daar natuurlijk al vele jaren mee bezig) was het onderwerp waarmee we afsloten. Wellicht gaan we volgend jaar nog eens tijdens een wandeling verder met ons gesprek.
Joke poseert voor me 
Daarna door Delft gewandeld; is nog steeds "m'n stadje", veel meer dan Utrecht. Ik heb daar zoveel tijd in mijn werkzaam leven met ontzettend veel plezier doorgebracht. SSDZ en de DHV waren naast m'n wetenschappelijke jaren wel de gelukkigste in m'n werkzaam leven. Even bij de Oostpoort op een bankje zitten mijmeren en toen naar m'n tweede afspraak: m'n oudste dochter, Joke; we gingen lunchen in een haar bekend plekje op de beestenmarkt. Zij zit juist in de bruisende, verwachtingsvolle fase van haar leven, zowel wat haar privé- als haar werkzaam leven betreft. Fantastisch om met je volwassen dochter zo te spreken. Trots zat ik naast haar; ze was zo leuk en vlot gekleed en we spraken zo echt als volwassenen met elkaar; leuke fase in m'n vaderschap.
En daarna m'n laatste afspraak; naar de  Industrieele Groote Club aan de Dam in Amsterdam, met Roos naar de lustrumbijeenkomst van het convivium Grachtengordel van Slowfood, waarvoor we door Paul V. waren uitgenodigd. Dat was aan alle kanten genieten: muzikaal, culinair en sociaal. Maar daarover in een aparte Blog.

Geen opmerkingen: