16 oktober 2013

Op bezoek bij de Koninklijke IGC

Nagerecht met een verrassend smakenpalet.
Zo te proeven ijs met dragon
Bij een inmiddels drietal gelegenheden heb ik de Industrieele Groote Club (IGC), op de dam in Amsterdam mogen bezoeken; niet zomaar een club, maar slechts toegankelijk voor leden en hun introducés.
Het convivium Amsterdam Centrum van Slowfood organiseert twee tot drie maal per jaar in de IGC een grandioos diner. Dat laat ik niet graag aan mij voorbijgaan en zo maakte ik tot drie maal toe kennis met deze ambiance. Het maakte mij wat nostalgisch en een mogelijkheid van een lidmaatschap"crossed my mind". Dat had ik verder zonder gevolg doen zijn totdat ik na het laatste bezoek van enkele weken geleden een enquête van de IGC kreeg met o.a. de vraag of ik meer informatie wenste omtrent een mogelijk lidmaatschap. En zo was ik deze woensdagavond bij een kennismakingsborrel en diner voor en van geïnteresseerden. En de sfeer trof mij weer als bij de vorige bezoeken. Een goede presentatie en rondleiding door alle zalen van de club, gevolgd door een diner waar de kennismaking kon worden voortgezet.
Na de eerste bezoeken noemde ik de club de Ollie B. Bommel sociëteit en voor kenners van de series van Marten Toonder is het interieur van de kleine club in Rommeldam duidelijk. De grote leren fauteuils, de gebeeldhouwde schouw; ik vermoed zo dat Marten in die jaren wel eens in de Groote Club in Amsterdam is geweest gezien de overeenkomst. En die sfeer is verdraaid genoeglijk zoals ik heb ervaren.

Geen opmerkingen: