03 januari 2014

Wonen in Gouda

Vol verwachting opkijkend
Enkele weken geleden waren Roos en ik in Gouda. Eigenlijk hadden we andere plannen maar onderweg bedachten we dat we nog naar Gouda "moesten" vanwege een tentoonstelling. Aldaar realiseerde ik mij dat dochter Joke het over Gouda had gehad als mogelijke woonplaats voor haar en haar vriend Pieter.
Hoewel de plannen nog niet erg concreet waren had ik van Joke gehoord dat ze met haar vriend Pieter overwogen om een beetje tussen hun beider werkplekken in naar een woonplek te gaan zoeken. Dat was intussen zodanig uitgekristalliseerd dat ze vandaag met de makelaar voor de tweede keer naar een appartement ging kijken om de ruimten ook op te meten.
Ik had met haar afgesproken dat ik haar bij het huis zou ontmoeten en ook zou komen kijken en dat we daarna nog met z'n drietjes zouden gaan eten. Zo gezegd, zo gedaan. Ontzettend leuk straatje, winkeltjes, geen autoverkeer, vlakbij het station, in het centrum, kortom, een schitterende plek om te starten met samen wonen.
Toen we het pand verlieten begon het merkwaardig genoeg te onweren; alsof Zeus zijn instemming met de beslissing wilde onderstrepen en duidelijk maken! Overigens regenden we behoorlijk nat omdat Joke "de kortste weg naar de binnenstad wist" har har. Daarna tot 19.00 uur in een gezellige "kroeg" bier gedronken. Op dat moment kwam Pieter uit z'n werk. Na het laatste glas bier gingen we nog ergens eten; hebben we elkaar wat beter leren kennen. Pieter en ik hebben elkaar nog nauwelijks gezien of gesproken en nu gaat hij met m'n dochter samen wonen. Op de terugweg kwamen we nog in de buurt van het appartement en opperde ik dat ze vast nog even met z'n tweetjes wilden kijken.
Leuk voor een vader om die twee zo aan het begin van hun echte samenzijn te zien, opgerichte gezichten vol verwachting naar de vensters van hun aanstaand onderkomen. Veel geluk kids!

Geen opmerkingen: