02 mei 2014

Op weg naar Lesbos

Heerlijk, een Griekse salade in de buitenlucht
Vorig jaar heb ik met Adriaan deelgenomen aan de SNP-vogelreis naar Lesbos. Dat was me zo ontzettend goed bevallen dat ik dit jaar opnieuw deel wilde nemen. Op een avond ergens in maart/april had ik het er zo over met Roos en ondernemend als ze is keek ze of er eigenlijk nog wel plek was. Maar goed ook dat ze dat deed want er was nog slechts 1 plek en die heb ik snel gereserveerd. Maar vandaag was het zover. En dat heb ik geweten; het vliegtuig zou om 4.15 uur vertrekken; en dat is verrekte vroeg, of laat, hoe je het maar bekijkt.
Om 20.00 uur nog geprobeerd om wat te slapen, maar het vroege tijdstip en de opwinding van het vertrek gaven de slaap geen kans. Om 23.30 voor de zekerheid alvast de bus genomen; de volgende zou ook vroeg genoeg zijn, maar ja .... voor de zekerheid. Dus een uur wachten op de nachttrein in Utrecht. Naar Amsterdam CS was de trein lekker rustig, maar in CS stapte een stel merkwaardige vrouwen in die tijdens het lange wachten op CS en de rit naar Schiphol aan één stuk door bleven stikken van het lachen. Was vast heel geestig gezien het hilarische lachen, maar de taal kwam mij onbekend voor, dus de reden van de pret ontging mij. Zelfs op het perron van station Schiphol bleven ze voortdurend lachen?!
Het was ontzettend druk bij de balie van Transavia, maar het ging allemaal van een leien dakje en we vertrokken keurig om 4.15 uur en kwamen na slechts drie uur vliegen om 8.30 lokale tijd aan. En daar stonden Ruud en Herman ons op te wachten; leuk weerzien daar op Lesbos.
Het waaide stevig om niet te zeggen, hard; de tocht rond het schiereiland in de kleine baai van Lesbos leverde daarom weinig vogelkijkplezier helaas; geen Oostelijke blonde tapuit deze keer. Op naar het leuke plaatsje Loutro. Eén deelnemer had last van ontspanningsmigraine, daarom ging één van de busjes direct door naar het hotel en konden/moesten de anderen wat langer in Loutro blijven. Flink ingrediënten ingeslagen om een salade te kunnen maken; heerlijke grote, rijpe tomaten en courgette, citroen, feta. Zout had ik van huis meegenomen; een aardappelmesje, een lepel en een ijsbak als slabak; een lekkere Griekse salade zat er wel in en zou ik deze week regelmatig toebereiden en nuttigen.
Toen we weer met twee busjes waren, ging de tocht verder naar Skala Kalloni naar het bekende hotel Pasiphae. Onderweg scoorden we de eerste vogels en daar was de Oostelijke blonde gelukkig bij!

Geen opmerkingen: