06 augustus 2014

De start vanaf Lauwersoog

Gezellig met Roos in de trein gestapt; zij ging naar de Staphorsterdag en zou in Meppel uitstappen en ik ging met Kees de eerste etappe lopen van het Zevenwoudenpad, tegenwoordig het Friese Woudenpad geheten.
Kees stond me al op te wachten op station Heerenveen en van daaraf met de auto naar Dokkum. Met de bus naar Lauwersoog waar de eerste etappe begon. We fotografeerden elkaar onder de LAW startpaal van het Friese Woudenpad en vertrokken, via de sluizen van het gemaal, over de Lauwersmeerdijk. We waren nog niet op weg of we werden achterop gereden door een jong gezin; vader helamaal voorop met aan zijn riem een bolderwagen met "de kampeerspullen" en twee van de drie kinderen. De oudste van 5 liep stoer mee aan de hand van vader die het duidelijk gezellig vond om met ons te kletsen. De moeder deed "flankerend beleid" oftewel zij zorgde ervoor dat het in de bolderwagen harmonieus toeging. Leuk om zo op wandelvakantie te gaan. Ze hadden er al 100 kilometer op zitten.
Deze etappe liep voor het grootste deel over dijken; mooi uitzicht over het Lauwersmeer en geen last van verkeer; ik was hier nooit geweest bij mijn weten. Langs een stukje "wetland" waar we een aantal steltlopers zagen fourageren. Toevallig stond er een fietser met een verrekijker; het waren snippen die druk aan het snacken waren.
We liepen verder en kwamen bij een bushalte uit na ruim 20 kilometer; ik liep te gapen van de hele dag buiten en het vroege opstaan.
Met bus en auto terug naar Heerenveen waar we nog een biertje pakten en toen met de trein van 18.26 terug naar Bilthoven. Nog een wijntje bij Roos gedronken zoals afgesproken en in slaap gestort mag ik wel zeggen. Heerlijke dag gehad. Kees en ik hebben afgesproken om met een frequentie van om de drie weken het hele pad af te gaan lopen; heb ik veel zin in; deze kant van het land ken ik nauwelijks.

Geen opmerkingen: