15 september 2014

Dertig kilometer voor Luuk

Onderweg twee onverstoorbare Belgische knollen
Vandaag voor de verandering weer eens een stevige wandeling gemaakt; deze keer met Luuk. Om het een beetje tussen onze woonsteden in te doen had ik het traject Ommen-Nijverdal, onderdeel van het Pieterpad gekozen. Beiden ongeveer twee uur onderweg. Als afgesproken zat Luuk al ruim 10 minuten op het station Ommen te wachten toen ik daar om 10:37 aan kwam vanit Zwolle. Direct op weg; bewolkt maar verder prachtig weer; eitjes gescoord even verderop bij een meneer die al jaren lang verse gekookte eitjes aanbiedt aan de Pieterpadlopers.
Luuk had de laatste tijd nogal wat meegemaakt en daar spraken we onderweg wat over. Het traject was mij bekend en redelijk goed gemarkeerd; voor de zekerheid had ik de etappes in de GPS gezet. Maar ja, je moet natuurlijk ook je verstand gebruiken en daar ontbrak het vandaag een beetje aan, althans bij mij.
Luuk bestudeert zijn tablet
We bereikten Hellendoorn, eindpunt van de eerste GPS-etappe, eigenlijk vrij vlot. Aangezien ik toch pas om 18.30 uur kon inchecken deed ik het verder rustig aan. Luuk is die lange afstanden niet gewend dus stelde ik voor dat hij hier in Hellendoorn de bus zou nemen naar Nijverdal, maar hij besloot om mee te lopen naar Nijverdal; het was nog maar enkele kilometers. Ik laadde de volgende etappe in de Garmin GPS; die liep van Hellendoorn naar Holten en ik was er volledig van overtuigd dat die via Nijverdal ging. Maar helaas bleek dat niet het geval.
De route stak over de grote weg en dat had een waarschuwing voor me moeten zijn, want die gaat wel door Nijverdal en het Pieterpad kennelijk niet. We liepen, naar wat later bleek Nijverdal straal voorbij en door naar Holten; arme Luuk, hij had nog nooit zo ver gelopen. Gelukkig kwam ik er wel voor Holten achter, hoewel dat nog maar 7 kilometer verderop lag. We liepen terug naar Nijverdal via de touristenweg, een autoweg. Gelukkig was er iemand zo vriendelijk om ons mee te nemen met de auto naar station Nijverdal. Maar Luuk heeft vandaag de prestatie van z'n leven gewandeld; ik schat zeker 30 kilometer.
Samen reden we nog met de boemel naar Zwolle; onderweg bestudeerde Luuk met zijn bekende Sherlock Holmes loupe zijn tablet om de beste terugreis naar de wereldstad Sleen uit te zoeken. Was een gezellige dag ondanks de wat grote afstand. 

Geen opmerkingen: