27 februari 2015

Het werkt!

Mijn Wifi extender
's-Middags even naar de stad, naar Broekmans en van Poppel om voor de buurman een lesboek aan te schaffen; aan Dinant C. advies gevraagd en die pakte zonder lang te hoeven nadenken een lesboek, speciaal voor volwassenen. Slechts globale begeleiding door een deskundige maakt het mogelijk om met dit boek het piano spelen enigszins "in de vingers" te krijgen.
Vanavond opnieuw naar de buurman en nu mèt het Wifi apparaatje dat ik inmiddels had opgehaald op de Hessenweg. Met de handleiding erbij was het zo gepiept.
Christina Deutekom als koningin
van de nacht in die Zauberflöte
Daarna nog even op de piano zitten pingelen; vooral de stand klavecimbel trekt me in dit apparaat, dus goed om stukken van Bach op te spelen.
Piano blijft toch wel moeilijk te emuleren; de klank kan dan misschien wel kloppen, maar de dynamiek en pedaalgebruik vallen niet makkelijk na te bootsen, maar zo'n apparaat is perfect voor beginners.
Thuis gekomen merkte ik dat ik nu in m'n hele flat Wifi bereik heb, dus het apparaatje werkt tadelos!
Lui op bed liggend weer een opera bekeken/beluisterd; die Zauberflöte van Mozart op Youtube. Prachtige opname met Christine Deutekom als "Koningin van de nacht". Was wat lang; ik dreigde als gewoonlijk bij opera's in slaap te vallen, dus de volgende morgen maar verder afgeluisterd.
Foto van dit blog gecopieerd.

Geen opmerkingen: