21 oktober 2015

Opera2day met Mariken in de tuin der lusten

Een deel van de hoofdrolspelers. Foto van de site van opera2day geplukt
Een poos geleden hebben we van het operagezelschap opera2day de opera Medea gezien. Daarvoor waren we destijds naar Alkmaar gegaan. Die voorstelling was ons dermate goed bevallen dat we meer van dit gezelschap wilden zien. Ons oog was gevallen op de gloednieuwe opera "Mariken in de tuin der lusten", naar het inmiddels al 500 jaar oude verhaal maar nu in de vorm van een opera gepresenteerd. Gloednieuwe muziek was gecomponeerd door Calliope Tsoupaki; met een voornaam van een van de muzen: Calliope, moeder van Orpheus mag je wel wat verwachten toch? Onze verwachtingen waren hooggespannen en we werden niet teleurgesteld.
Deze keer in onze vrijwel buurgemeente, Amersfoort. We liepen door de motregen door het troosteloze centrum van Amersfoort naar het theater De Flint. Middenin een woonwijk ligt dit prachtige gebouw. Ik was er niet eerder geweest en was volkomen verrast bij binnenkomst. De verrassing was compleet toen we de zaal binnen gingen; dit was net zo'n mooi, intiem operatheater als dat van Koblenz en Essen; helemaal "mijn ding".
De opera was ook boeiend en volspanning niet in de laatste plaats door de krachtige muziek. Na afloop moesten we flink doorstappen om de trein te halen zodat ik nog om 00.00 uur in bed kon liggen. De volgende dag weer om 5 uur op voor iets heel anders: riet ruimen in de Eilandspolder; wat een heerlijk afwisselend leven heb ik toch!

Geen opmerkingen: