26 oktober 2015

Weer langs de Geul

In het zonnetje op het bankje bij Gemmenich
Pff, viel niet mee om weer zo vroeg op te staan. Vorige week donderdag en vrijdag had ik me die taak opgelegd en vandaag weer! Had ik vrijdag met Dick die schitterende wandeling langs de Geul vanuit Vaals gedaan, daar wilde ik die ook aan Roos laten zien. En zij had ook zin om daarvoor zelfs het ochtengloren voor te zijn. Op weg naar het station zag ik een tweetal planeten vlakbij elkaar; dat blijken Venus en Jupiter te zijn. Kennelijk heb ik die heldere Venus altijd voor Mars versleten, want die is - aldus zeggen van deskundige/buurman Hisso - maar een onduidelijk bolletje dat op dit moment eveneens zichtbaar is in de buurt van Venus en Jupiter tijdens de nanacht. Van de week nog maar een keer kijken als ik vroeg wakker ben.
De Geul
Ik wist dat er werk aan het spoor tussen Sittard en Maastricht was en ook aan de weg in Epen zodat we overal hinder zouden ondervinden. Nou ja, weeronline voorspelde een 9 voor Zuid Limburg en dan moet je de gelegenheid grijpen nietwaar. En zo liepen we met behulp van de GPS, waarop ik de track van vorige week nog actueel had staan van Vaals naar Gemmenich. Daar gingen we afwijken van de GPS track; Roos stelde voor om de wit/rood, GR route 563 te nemen en dat hebben we gedaan. Die had wel bankjes zodat we heerlijk in het zonnetje nog een kopje koffie konden nemen. Roos slaagde er zelfs in om via de "zelfontspanner" een foto van ons beiden te maken. Omdat we de trein van 16.00 uur toch niet zouden kunnen halen vanwege alle opbrekingen en het extra stuk dat we hadden gelopen na de zinkviooltjes, gingen we een lunchje genieten bij het gezellige restaurantje "Le Barbeau" in Sippenaeken. Tot slot het laatste stuk langs de Geul die wonderschoon was afgezoomd door bomen in herfsttooi. Het voorjaar is mooi, maar tegenhanger, de herfst is ook prachtig.
Herfstkleuren bij het Geuldal
Uiteindelijk bereikten we Epen alwaar we ons bij het regelmatig door ons bezochte Hotel "Berg en Dal" een lekker "Piters en Poolus" biertje dronken. Toevallig had de naamgever, van het biertje, dhr Piters zelf, vader van de dochter/eigenaar van het Hotel dienst omdat "de kinderen" met vakantie waren. Tja, dat mag ook wel na afloop van het seizoen.
Met pendelbus, bus 57 en via Gulpen met bus 47 naar Heerlen; mijlen op zeven dat wel. We waren te vroeg voor het inchecken om 18.30 maar hadden ons zelf een "Chinees" beloofd. Maar onze "oude Chinees" in Heerlen zat er niet meer en we konden er ook nergens eentje vinden. Toen maar in arren moede een frietje gescoord; was overigens van uitstekende kwaliteit. Vervolgens met de Intercity naar huis. Ik viel telkens in slaap maar was toch volkomen versleten toen ik na een wijntje in bed dook. Maar het was alle moeite meer dan waard! Prachtig Limburg, dank!
Roos'  eerste zinkviooltje en direct door haar gefotografeerd. Had ze nog niet eerder gezien

Geen opmerkingen: