21 december 2015

Wynand Fockink

Abrikozenlikeur van Wynand Fockink
Foto gecopieerd van de website van Wynand Fockink
Vorige week maandag heb ik bij de slijter v/h Jules van Vugt opnieuw marasquin gekocht voor de Chipolata pudding. Daarbij kwam ik in gesprek met de deskundige achter de toonbank die mij wist te vertellen dat er nog zo veel meer likeuren waren die eigenlijk nauwelijks meer worden gedronken. Ik moest door naar het station die maandag maar liep er wel over te peinzen. Dat recept van die chipolata pudding en de daarmee verwante Bavarois bleven maar door mijn hoofd gaan en daarbij proefde ik ze virtueel op de tong. Ik had mij al bedacht dat het flesje Grand Marnier, sinaasappellikeur dat ik al vele jaren in mijn bezit heb maar eens moest gaan toepassen in een zelf te bedenken variant op de chipolata met stukjes geconfijte sinaasappelschil en een blikje gepelde mandarijnen, sinaasappelsap en gecondenseerde melk; moet ik nog precies gaan bedenken van hoe, maar de ingrediënten heb ik inmiddels in huis.
Vandaag was het weer maandag en die persoon bij de slijter zou er voorlopig een paar maandagen staan dus weer even naar binnen. Hij noemde Wynand Fockink uit Amsterdam als de best voorziene producent van likeuren in vele smaken. Dat heb ik inmiddels natuurlijk allemaal opgegoogeld en binnenkort ga ik maar eens in de Pijlsteeg in Amsterdam polshoogte nemen. Weer een nieuwe hobby ha ha, puddingen maken. En Roos maar smikkelen!

PS Van vriend Peter C. kreeg ik nog een welkome aanvulling!
Hi Fer ik las je blog. Wijnand Focking in de Pijlsteeg is een fameus proeflokaal Maar fameuzer is proeflokaal de 3 flesjes in de Gravestraat en het fameust is de Admiraal op de Herengracht van A van Wees die zoiets van 60 likeuren gestookt in de eigen distilleerderij de Oyevaar in de Driehoekstraat. Proost. 

Geen opmerkingen: