21 augustus 2016

Mijn schoonzoon is echt geëmancipeerd

Met m'n kleinzoon Bram van Elven. Let op het overhemd.
Toen iemand voorstelde om een "babyshower" voor Joke te organiseren had Pieter, haar echtevriend direct aangegeven dat er absoluut ook mannen bij aanwezig moesten zijn omdat Joke het niet acceptabel zou vinden als het alleen een kwestie van dames onder elkaar zou zijn. Nog zoiets dat ik als emancipatoir ervaar was dat ze niet van tevoren wilden weten of het een jongen of een meisje zou worden.
Pieter komt uit een familie waar tot nu toe uitsluitend jongens werden geboren; het toppunt van emancipatie vind ik wel de afspraak die zij maakten over de achternaam die hun kind zou krijgen; als het een meisje zou worden de naam van Pieter en als het een jongen zou worden de naam van Joke. Ik zou niet weten hoe je deze vorm van emancipatiegedrag zou kunnen verbeteren.
Voorzichtige overdracht naar opa Kees
Vandaag gingen Roos en ik de boreling, Bram bekijken en natuurlijk Pieter en Joke feliciteren met de geboorte van hun zoon. Voor de deur ontmoetten wij leeftijdsgenoten: "jij bent de vader van Pieter", zei ik, hetgeen werd bevestigd. En met z'n vieren klosten we de trap op waar tot mijn grote verbazing Joke stond in een peignoir. Gelukkig zocht ze direct weer haar bed op alwaar ik even met haar kon spreken en haar feliciteren. Direct ging de deurbel opnieuw en daar was Arja, bepakt met allerlei babyspullen. Leuk zo met mijn twee dochters aan het kraambed. Joke had de bevalling goed doorstaan. De twee zussen zo samen te zien praten over deze zo belangrijke en spannende fase in hun levens is toch wel heel leuk om als vader te kunnen aanschouwen. Arja was weer op haar ouwe gewicht zag ik. Knap hoor.
En oma Roos met Bram op de arm

Vervolgens Pieter begroet die met Bram op de arm stond te genieten van zijn nieuwe status als vader. Pas na enig aandringen was hij bereid om de baby even af te staan voor de broodnodige foto's en zo werden de twee opa's en oma's met Bram op de arm vastgelegd. Leuk hoor. Een kop koffie met een beschuit met muisjes hoorde erbij.
We namen afscheid van Pieter. Ik kon het niet laten om hem even een hug te geven. Fijne vent en vast een hele goede vader. Hij vertelde al dat hij zich verheugde op het ouderschapsverlof; zo'n hele dag met je kind alleen om voor te zorgen; daar keek hij naar uit.

Geen opmerkingen: