08 september 2016

Nu vanuit Brilon wald.

Trein op station Brilon Wald

De etappe van Willingen naar Brilon wilden we nu in omgekeerde richting lopen. Twee weken geleden waren we afgezwaaid naar Olsberg; deze keer begonnen we in Brilon Wald, een overstap stationnetje tussen niks en nergens maar behalve dat, ook een goede aanloopplek voor de Rothaarsteig. Die bereikten we na een klein uurtje bij een hut. Daar maakten we een onsie via de tijdontspanner van het fototoestel. Het was fantastisch mooi weer. Al snel bereikten we het fraaie kunstwerk; de paal met daarop mytische voorstellingen gebeeldhouwd.
We liepen door naar Bruchhausen en wilden daar koffie gaan drinken in het café bij het kasteel. Het café was nog gesloten - we waren te vroeg -  maar het kasteel lag er in al haar glorie bij.
Kasteel Bruchhausen
Veel goed gemarkeerde wandelpaden
We liepen verder; het was behoorlijk anstrengend; puffend en hijgend beklommen we de ene na de andere heuvel totdat we Willingen in zicht kregen. Was evengoed nog een heel gedoe voordat wij twee-dimensionalen de weg naar het hotel hadden gevonden. De weg liep door verschillende ski-pistes; de kabelbanen waren hier en daar zelfs in gebruik; een leuk gezicht. Maar uiteindelijk kwamen we in toeristenoord Willingen; nog drukker dan Winterberg, maar best wel gezellig. We hadden een uiterst chique hotel met sauna en zelfs een zwembad(je). We hebben daar direct gebruik van gemaakt en Roos heeft zich zelfs een massage gegund bij de wellness.
's-Avonds in het hotel lekker Thais gegeten. 'snachts kreeg Roos ontzettende kramp in haar ribben, wellicht het gevolg van het lang op haar buik moeten liggen tijdens de massage. Gelukkig ging het langzaam over. Morgen maar een beetje rustig aan doen.

Geen opmerkingen: