30 januari 2017

Hoezo conservatief?

Van mijn goede vriend Peter C. kreeg ik een dezer dagen een e-mail waarin hij op heldere wijze weergaf hoe hij mijn "daily blog" inmiddels ervaart. Ooit, jaren geleden ben ik begonnen met deze inmiddels dagelijkse exercitie door toedoen van dezelfde ouwe makker Peter C. Zijn e-mail beschouw ik daarom ook min of meer als een evaluatie.

Citaat
Net ff je blogs gelezen van de laatste 3 weken en ze zijn ook in 2017 consistent.
Wandelen langs 'sheren dreven, ouderwets eten, bridgen en met af en toe een blik in het verleden en de afschuw over de moderne tijd en de gadgets en opengeknipte knieƫn. Ik neem aan dat je verkoudheid over is want daar las ik niet meer over de laatste tijd?

Einde Citaat

Toen ik dit gelezen had moest ik ontzettend lachen want hij heeft natuurlijk gelijk; je kunt ook niet iedere dag iets nieuws schrijven tenzij je in fantasie gaat duiken. De aanvankelijk doelstelling van dit Blog, het onderbouwen en formuleren van mijn hypothese omtrent het ontstaan van de eerste levensprocessen heb ik inmiddels voltooid en in de huidige fase van mijn leven interesseert het me ook nauwelijks meer en ik heb het ook overgedragen.
Het bericht heeft mij niet gestimuleerd, integendeel, ik overweeg sterk om binnenkort te stoppen met de daily Blog; of ik dat echt ga doen is nog niet helemaal helder maar het is de eerste keer dat ik het serieus overweeg. Kennelijk ben ik nog meer dan ik mijzelf al langere tijd realiseer een ouwe conservatieve zeurpiet aan het worden die van lekker eten houdt en de huidige social media maar tijdverspilling vindt.
Anderzijds is het ook bedoeld als dagboek voor mijzelf en daarom ook naslagwerk; en dat is nooit weg.

Geen opmerkingen: