12 februari 2013

Net de Hoge Venen

Uitzicht gelijkt sterk op de Hoge Venen
Gisteravond had ik een afspraak met René van Sportcity. Eerlijk gezegd wilde ik alleen m'n oefeningen uitbreiden en hier en daar de frequentie verhogen; verder eigenlijk niets. Maar daar kwam niets van in; iedere drie maanden staat er een evaluatie op het program; Sportcity is toch wel bijzonder vind ik in de follow-up van haar cliënten, de sporters.
Natuurlijk had ik het evaluatieboekje opgezocht en daar schrok ik toch wel eventjes. Mijn voornemen was om in drie maanden (en die zijn inmiddels verlopen!) 6 kilo af te vallen. En daar is dus niets van gekomen ondanks mijn thirty-day trial en ondanks de sportschool. En dat komt niet omdat ik niet genoeg beweeg, nee dat komt omdat ik zo ontzettend van eten houd?! Jammer maar helaas. René was heel mild en constateerde zelfs dat ik 100 gram spier extra had ontwikkeld. Nou, ik was zeer ontevreden over mezelf en zal nu eens wat langer vasthouden aan een afvalrace en eens wat minder gaan eten. Maar ja, de weg naar de hel is geplaveid met goede voornemens.
Verder sprak ik Hugo afgelopen zaterdag. Hij heeft zich vast voorgenomen om in 2014, het jaar dat hij 30 wordt, de GR5 te gaan lopen en wel zo'n 40 kilometer per dag. En natuurlijk wil ik stukken met hem meelopen. In ieder geval de Vogezen maar wellicht nog wel meer. Dus ik ga maar eens stevig oefenen en dat combineren met afvallen, want dat is hard nodig.
De daad bij het woord voegend heb ik vandaag over de Veluwe gelopen. Ab heeft mij daar enthousiast voor gemaakt en er zijn tal van stations rondom de Veluwe en bussen lopen dwars door de Veluwe. Vandaag liep ik 20 km van station Lunteren via het gehucht Driesprong (bushalte van 2 bussen uit Ede-Wageningen) naar Wolfheze.
Even voorbij Driesprong kwam ik op de Edesche heide; het beeld daarvan was zo sterk gelijkend op de winteruitzichten van de Hoge Venen dat ik er helemaal gelukkig van werd. Ik mis dat gebied sterk nu mijn maatje Dick uit de running is. De Hoge Venen zijn niet ongevaarlijk en je moet daar 'swinters zeker niet in je eentje gaan wandelen. Maar het Venen gevoel kun je dus ook dichterbij ervaren, zij het dan wel zonder stromende beekjes; die heb je niet op het zand. Heerlijke dag en vanavond weer bridgen in de B-lijn.

Geen opmerkingen: