16 september 2013

Met Dick naar de Bellet

Dick schudt de appels uit de boom
Dick had vorige week al gekeken hoe het met de appels in de Bellet boomgaard was. Uit m'n bloggies van vorig jaar zag ik dat deze tijd van het jaar geoogst zou kunnen worden. Alle reden om weer eens richting Vaals te gaan; het zou ook nog eens mooi weer worden.
Om 5.00 uur opgestaan en de trein van 6.30. Om 10.00 uur aan de koffie met Dick en vervolgens een ferme wandeling naar de Bellet, een oude boomgaard met oude rassen appels en peren. Er was weinig gevallen maar er hing genoeg; we waren wat vroeg dit jaar. Dick sloeg met een stok wat goudreinetten uit de boom en schudde ook aan een andere boom. Al snel had ik een ferme zak met appels en peren. Ook lagen er nog pruimen in het gras. Ik vind dat het lekkerste fruit: zo van de boom. Die oude rassen hebben ook nog zoveel smaak en zijn niet zo zoet. En toen weer naar Vaals terug. Dick kent ieder paadje rondom Vaals; ik loop zelf altijd op de GPS maar dat was vandaag niet nodig.
Heerlijke dag gehad. Volgende week of de week daarna nog maar eens naar de Bellet voor goudreinetten; er hangt nog zat en anders rotten ze maar weg.

Geen opmerkingen: